;


Webinar dla pacjentów

Co zamiast cukru?


Chcesz ograniczyć spożycie cukru w swojej diecie ale lubisz słodki smak i nie chcesz z niego rezygnować? Chcesz zmienić swoje nawyki i spróbować różnych zamienników? A może jesteś pacjentem/pacjentką z cukrzycą, insulinoopornością, hipoglikemią reaktywną lub innymi zaburzeniami metabolicznymi i w ramach swojego leczenia otrzymałeś/aś zalecenia, żeby wyeliminować "zwykły" cukier ze swojego żywienia i nie wiesz co dalej? A może po prostu jesteś ciekaw, jak może wyglądać życie bez cukru i co na to dietetycy?

Niezależnie od tego co Cię tu sprowadziło, koniecznie obejrzyj webinar, który poprowadziła znakomita dietetyczka i psychodietetyczka mgr Małgorzata Rusek!

PROGRAM:

  • Substancje słodzące – rodzaje i podział tej dużej grupy związków
  • Co używać do słodzenia przy insulinooporności (i nie tylko)?
  • Wszystko, co warto wiedzieć o ksylitolu, erytrolu, stewii
  • Inulina – mało słodka, ale zdrowa
  • Dlaczego nie należy słodzić miodem, syropem z agawy, cukrem kokosowym itp.?
  • Co ze sztucznymi słodzikami?
  • Słodki smak powoduje wydzielanie insuliny – prawda czy mit?
  • Słodkie ciekawostki 

Poznaj najważniejsze informacje na temat cukru, słodzenia i słodkich zamienników, żeby zdobyć potrzebną wiedzę i poczuć się spokojniej i pewniej w codziennym odżywianiu i zmianie nawyków.

Czas trwania webinaru: 90 minut!

Prowadząca: mgr Małgorzata Rusek

Certyfikat: TAK

Webinar odbył się w kwietniu 2020r. Udostępniamy Państwu nagranie webinaru. Zapraszamy!

mgr Małgorzata Rusek

Dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka

Dietetyczka z wykształcenia i pasji, absolwentka SGGW w Warszawie, ukończyła również studia podyplomowe z psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS. Kieruje się wiedzą opartą na dowodach naukowych, którą stale pogłębia zarówno samodzielnie, jak i uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach. Ukończyła liczne kursy m.in. SOIT – School Of Insulinresistance Therapy. Entuzjastka dietoprofilaktyki, wyznająca zasadę, że odżywiać się zdrowo to znaczy „ze zdrowym rozsądkiem”. Prowadzi konsultacje dietetyczne. W swojej pracy zawodowej stawia przede wszystkim na edukację łącząc wiedzę z zakresu dietetyki i psychodietetyki. Autorka bloga malgorzatarusek.pl z własnymi przepisami, rzetelnymi artykułami i praktycznymi poradami. Prowadzi warsztaty dla pacjentów, tworzy materiały edukacyjne, m.in. e-book “Poradnik czytania etykiet".

Zobacz także

Wszystko co chcielibyście wiedzieć o insulinooporności - bezpłatny ebook Dieta redukcyjna w insulinooporności Insulinooporność dla początkujących Żyj łatwo z insulinoopornością Żywieniowe wsparcie płodności kobiet i mężczyzn Mam Hashimoto i nie mogę schudnąć. Jak to zmienić? Insulinooporność i PCOS czy zawsze idą w parze? Popularne diety - HOT or NOT? Pacjent z insulinoopornością i otyłością u lekarza Insulinooporność od podstaw - pakiet 4 webinarów - 10h nagrań! Jak trenować i nie zwariować? Czy można przytyć jedząc za mało kalorii? Joga na lepsze zdrowie i samopoczucie Tabele Indeksu Glikemicznego - aktualizacja 2021 Desery bez cukru - ebook z przepisami Pyszne sałatki - bezpłatny ebook z przepisami Śniadania z niskim IG - ebook z przepisami Zdrowe potrawy z niskim IG - ebook z przepisami

Chcesz być na bieżąco z nowościami? Zapisz się do newslettera