;


Webinar dla pacjentów

Jak za pomocą diety i probiotyków zmniejszyć skutki stresu?


Stres jest dobrze nam znanym elementem naszego życia. Czasami potrafi nas zmotywować do działania, pomóc szybciej podjąć decyzje lub zwrócić uwagę na ważne obszary naszego życia.

Jednak stres, który towarzyszy nam przewlekle i który stał się naszą codziennością, może przyczynić się do rozwoju wielu chorób, zaburzeń i znacznie pogorszyć jakość naszego życia.

Dlatego warto stosować różne techniki i metody skutecznego redukowania stresu ze swojego życia, a także korzystać z pomocy specjalistów, wsparcia psychologicznego i uczyć się lepiej radzić z emocjami w trudniejszych momentach życia.

W niniejszym webinarze, znakomita ekspertka prof. dr hab.n.med. Karolina Skonieczna - Żydecka omawia zadnienia dotyczące redukcji stresu przy pomocą diety i probiotyków.

Czy jest to w ogóle możliwe? Dowiecie się tego oglądać webinar!

Czas trwania webinaru: ok. 90 minut

Prowadząca: Prof. dr hab.n.med. Karolina Skonieczna-Żydecka

Certyfikat: TAK

Webinar odbył się w sierpniu 2019r. Udostępniamy Państwu nagranie webinaru. Zapraszamy!

Partnerem spotkania jest firma Sanprobi.

Cena webinaru to jedynie 5 zł - kupując go w symbolicznej cenie wspierasz naszą platformę i pomagasz w jej utrzymaniu oraz dalszych rozwoju! Dziękujemy!

Prof. dr hab.n.med. Karolina Skonieczna-Żydecka

Profesor PUM, specjalistka w zakresie mikrobiologii żywności i biotechnologii przemysłowej, nauczycielka akademicka, badaczka

Profesor Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego, kierownik Zakładu Badań Biochemicznych, specjalistka w zakresie mikrobiologii żywności i biotechnologii przemysłowej, nauczycielka akademicka i badaczka. Kieruje Zakładem Badań Biochemicznych Wydziału Nauk o Zdrowiu PUM, w której odbywa się kształcenie studentów wszystkich trzech wydziałów uniwersytetu. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i European Lifestyle Medicine Organization, wykładowcą zjazdów w kraju i za granicą, autorką ponad 240 prac naukowych. Sumaryczny IF jej publikacji wynosi ponad 570, a indeks Hirscha 25. Jest również dyrektorem Centrum Badawczo-Rozwojowego SANPROBI.

Zobacz także

Zaburzenia pracy przewodu pokarmowego w insulinooporności i innych zaburzeniach metabolicznych – postępowanie i dietoterapia Otyłość jako skutek stresu Insulinooporność w psychiatrii Zespół jelita drażliwego a metformina Mikrobiota i jej udział w metabolizmie człowieka Jak trenować i nie zwariować? Otyłość okiem pacjentki Dieta planetarna - dla zdrowia i planety Joga na lepsze zdrowie i samopoczucie Metformina, berberyna, inozytol, probiotykoterapia w insulinooporności - bezpłatny ebook

Chcesz być na bieżąco z nowościami? Zapisz się do newslettera